Граничната зона между Ивицата Газа и Египет трябва да бъде под

...
Граничната зона между Ивицата Газа и Египет трябва да бъде под
Коментари Харесай

Израел иска контрола на границата между Газа и Египет

Граничната зона сред Ивицата Газа и Египет трябва да бъде под контрола на Израел. Това заяви в събота израелският министър председател Бенямин Нетаняху, представен от " Ройтерс ". 

Той предвижда, че войната в палестинския анклав и на други районни фронтове ще продължи още доста месеци.

Нетаняху съобщи още всякакво друго споразумение не би осигурило демилитаризацията, която Израел търси.

Израел съобщи, че възнамерява да унищожи " Хамас " в Газа и да демилитаризира и дерадикализира територията, с цел да предотврати каквото и да е повтаряне на трансграничните убийства и отвличания от 7 октомври от палестинската въоръжена група, която провокира войната.

" Войната е в разгара си. Ние се бием на всички фронтове. Постигането на победа ще изисква време. Както сподели началникът на щаба, войната ще продължи още доста месеци ", сподели Нетаняху.

Той добави рядка опасност да нападна Иран непосредствено през съвсем ежедневната размяна на огън през израелско-ливанската граница. " Ако " Хизбула " разшири войната, ще понесе удари, за които не е и предполагала - както и Иран ", сподели Нетаняху, без да дава детайлности.

Две военни уреди, принадлежащи на радикалната ислямистка организация " Хамас ", е унищожила израелската войска, стана ясно по-рано. И двата обекта се намират в Бейт Лахия в северната част на Ивицата Газа. Десетки бойци на " Хамас " също са били убити в град Газа, оповестиха военните в събота.

Израелската войска разгласи и четиричасова пауза в боевете в лагер в Рафах в южната част на Ивицата Газа. Бойните дейности там ще бъдат краткотрайно прекратени по филантропични аргументи, заяви представител на армията. Това се прави, с цел да се даде опция на популацията да се достави с хранителни артикули.

Израелските танкове са траяли да навлизат в региони в централната и южната част на Ивицата Газа, имало е и мощен въздушен и артилерийски огън. Атаките на изралеската войска от тази нощ и събота сутринта са били съсредоточени в Ал-Бурейдж, Хан Юнис и бежанския лагер Нусейрат. В петък израелският министър на защитата Йоав Галант съобщи, че израелските войски са в развой на постигане до командни центрове и оръжейни хранилища на радикалната ислямска организация " Хамас ".

Военните оповестиха преди този момент, че са унищожили тунелен комплекс в град Газа, който се е намирал под къща, принадлежаща на един от ръководителите на Хамас в Ивицата Газа Яхия Синуар.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР